Enoten poziv županov in županj: “Cepite se!”

Srečanje županov in županj na Brdu pri Kranju. (vir: Vlada RS, Twitter)

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Brdu pri Kranju srečal z županjami in župani slovenskih občin. Na delovnem posvetu so spregovorili o ukrepih za obvladovanje okužb COVID-19 v naslednjih mesecih in o javno-finančnih ter razvojnih vprašanjih.

Osrednja tema je bil sicer virus, predvsem različica delta, ki predstavlja velik izziv zelo bližnje prihodnosti. Rešitev je cepljenje prebivalstva, zato je bil na predlog županov sprejet tudi skupen in enoten poziv: “Cepite se!”

Janez Janša danes na Brdu pri Kranju, na srečanju s slovenskimi župani in županjami

Janez Janša pa je spregovoril tudi o obiskih vseh slovenskih regij. Napovedal je, da bo vlada obiskala vse regije. “Slovenija je za nas prioriteta. Bodite na to pripravljeni. Vnaprej želimo biti informirani z vašimi težavami, da lahko ob regijskem obisku pridemo k vam z odgovori,” je dejal Janša.

Kot je znano, je bil prvi obisk vlade v Podravski regiji. Premier Janša pa je danes razkril:

“V Podravju smo rešili 34 odprtih težav. Številne zadeve so stale, ob našem regijskem obisku so nekateri pristojni uradniki naenkrat odprli predale. Bistveno bolj učinkovito je, da nas prej opozorite.”

Zanimiva je tudi izjava Petra Misje, predsednika Skupnosti občin Slovenije, ki je danes povedal: “Prej ni bilo nikoli nič mogoče, bilo je po 28 kontrolorjev, da so ti pregledali investicijo, kot da smo lopovi. Sedaj investicije tečejo hitreje in popolnoma drugače.

Zahvala za odlično sodelovanje. Takoj, ko je nastopila ta vlada smo postali partnerji. Župani smo do sedaj prosili državo za sredstva, da preživimo. Ta vlada je poskrbela za občine tudi z dvigom povprečnin.”

M. D.