Državna sekretarka priznala, da je ograja učinkovita, koalicijska zaveza pa v nasprotju z interesi državljanov

V sinočnji oddaji pri Urošu Slaku sodelovali državna sekretarka Helga Dobrin in poslanka Anja Bah Žibert. (vir: Zajem zaslona)

Poslanka Anja Bah Žibert je sodelovala v sinočnji oddaji 24 ur zvečer, ki jo vodi Uroš Slak. Tema so bile migracije in vdori migrantov v državo. V oddaji je sodelovala tudi Helga Dobrin, državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve, pristojna za področje dela Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve ter druge varnostne naloge.

Minister Boštjan Poklukar si ni upal k Slaku, državna sekretarka Dobrinova pa je priznala, da ograja deluje, je učinkovita, koalicijska zaveza o odstranjevanju ograje pa v nasprotju z interesi državljanov.

Poslanka Anja Bah Žibert pa je med drugim povedala:

Številke so zaskrbljujoče. Samo v avgustu je prišlo čez našo mejo okrog 10 tisoč nezakonitih migrantov. To je katastrofa. Policija in ministrstvo ne ukrepata in ne pripomoreta k izboljšanju stanja.

Minister se je odzval šele po ostrem pismu župana Brežic na ministrstvo. V Rigonce je prišel šele po enem tednu. Mi kot odgovorna stranka zahtevamo sklic nujne seje in konkretne ukrepe za ustavitev nelegalnih migracij in ustavitev odstranjevanja ograje.

Država je dolžna zaščititi lastne prebivalce, ko so ogroženi oz. je ogrožena njihova varnost. Ljudje ob meji imajo dovolj obljub te vlade. Zgolj obisk ministra je mnogo premalo.

Varnost ljudi je ogrožena. Ljudje ne živijo več kot so. Pod Svobodo je njihova svoboda ogrožena, gibanje omejeno. Bojijo se za otroke, tudi starejši so prestrašeni. Država je dolžna ukrepati. Zahtevamo nujno sejo v Brežicah, kjer bodo ljudje slišani.

Ljudje pravijo, da so policisti kot taksisti, ki prevažajo migrante iz meje v centre. To je eden večjih varnostnih izzivov v Sloveniji. Država mora zaščititi ljudi. Minister pravi, da je dovolj da imajo občutek varnosti. Ne, ljudje morajo imeti varnost!”

A. L.