Dolenjske Toplice: Predaja otroških knjig

Na fotografiji (od leve): Johannes Hans Jaklitsch, Irena Kapš, Primož Primec (predsednik DKS), Sonja Reiser-Weinzettl, Marjeta Malus in Toni Zupančič.

Včeraj sta sedež Društva Kočevarjev – staroselcev v Občicah pri Dolenjskih Toplicah obiskala direktorica Avstrijskega kulturnega foruma Sonja Reiser-Weinzettl in asistentka kulturnega foruma Marjeta Malus.

Namen obiska je bil predaja otroških knjig Društvu Kočevarjev – staroselcev.

Začetki avstrijske kulturne dejavnosti Sloveniji segajo v leto 1990, ko je bil pri takratnem Generalnem konzulatu v Ljubljani ustanovljen kulturni oddelek. Ta je bil vmes preoblikovan v Avstrijski kulturni forum, ki je dejaven na vseh področjih kulturnega dialoga: na področju književnosti, glasbe, gledališča, upodabljajočih umetnosti, znanosti, izobraževanja, razstav, predstavitev knjig, simpozijev, delavnic, festivalov in filma. Na vseh teh področjih si prizadevajo vključevati vse prvine kulture – od klasične do sodobne. Prav tako svoje  poslanstvo vidijo tudi v povezovanju avstrijskih in evropskih umetnikov ter kulturnikov.

Društvo Kočevarjev – staroselcev bo namreč v letu 2024 in dalje izvajalo intenzivne tečaje nemščine za otroke in mladostnike, tudi s tečaji v tujini, zato jim bodo knjige pri učenju prišle zelo prav.

Na fotografiji: Johannes Hans Jaklitsch, Irena Kapš, Primož Primec (predsednik DKS), Sonja Reiser-Weinzettl, Marjeta Malus in Toni Zupančič.

Avtor: Primož Primec