Črnomelj: Danes in jutri brezplačno hitro testiranje

Fotografija je simbolična,.

Po odločitvi ministrstva za zdravje brezplačno hitro testiranje poteka tudi v Črnomlju, in sicer danes in jutri, 28. in 29. decembra, od 9. do 17. ure.

Testiranje bo v Zdravstvenem domu Črnomelj, vhod iz novega parkirišča. 

Na testiranje se ni treba naročiti, pri sebi je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Testiranje ni omejeno le na občane Črnomlja, testirajo se lahko tudi ostali iz Bele krajine.

Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški list. Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.

Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko. Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

Rezultat testiranja NIJZ sporoči prek sms-sporočila, kar lahko traja od 15 minut do ure ali dve, odvisno od zasedenosti.

M. D.