Črnomelj: 57. Jurjevanje v Beli krajini tokrat malo drugače

Vir: RIC Črnomelj (avtor: Tomislav Urh)

V Črnomlju bodo tudi letos pripravili Jurjevanje, to bo že 57. po vrsti. Jurjevanje bo od 23. do 27. junija 2021, so sporočili iz RIC Bela krajina, potekalo bo v starem mestnem jedru Črnomlja.

Gre za najstarejši folklorni festival v Sloveniji, priznan na nacionalnem in mednarodnem nivoju in član svetovnega združenja folklornih festivalov in tradicijskih skupin – CIOFF.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb koronavirusa bodo letošnji petdnevni festival preselili v staro mestno jedro Črnomlja.

Jurjevanje bo tokrat nekoliko drugačno od preteklih, saj bo poudarek predvsem na slovenski etno glasbi, ki jo bodo predstavili znani in manj znani izvajalci.

Petdnevno dogajanje na številnih prizoriščih bo pestro in bogato – uživali bomo lahko v etno koncertih, folklornih nastopih, si ogledali zanimive razstave, prisluhnili predstavitvam in predavanjem; za najmlajše pripravljajo otroške predstave in delavnice, na tržnici in rokodelskem sejmu pa si bomo lahko ogledali in kupili lokalne pridelke in izdelke.

Celoten program je dostopen na povezavi: Program 2021 – Jurjevanje v Beli krajini 2021

Z izvedbo festivala prispevajo tudi k oživljanju starega mestnega jedra Črnomelj. Vabijo nas, da jih obiščemo in z njimi praznujemo 57. Jurjevanje v Beli krajini.

Za več informacij spremljajte spletno stran www.jurjevanje.si in FB jurjevanje.

 C. R.