Anja Bah Žibert vlado poziva k uvedbi univerzalnega otroškega dodatka

Poslanka Anja Bah Žibert

“Vsak otrok je enako vreden in pomemben, zato naj ⁦vlada vzpostavi pravičen sistem, ki bo enak za vse otroke, finančno šibkejšim pa naj se zagotovi tudi socialno pomoč.”

Tako je v poslanski pobudi vladi zapisala Anja Bah Žibert.

Celotno poslansko pobudo objavljamo v nadaljevanju.

“Na 25. marec, materinski dan, se na vas obračam s pobudo za uvedbo univerzalnega otroškega dodatka. Vsak otrok je enako vreden in pomemben, zato je prav, da se vzpostavi pravičen sistem, ki bo enak za vse otroke, finančno šibkejšim družinam pa naj se zagotovijo ustrezne socialne pomoči. Poslanska skupina SDS je takoj po nastopu mandata vaše vlade v zakonodajni postopek vložila predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, s katerim je predlagala realizacijo svoje programske (univerzalni otroški dodatek) in koalicijske zaveze (postopna uvedba univerzalnih temeljnih dobrin otrok in mladih). Koalicija je predlog zakona zavrnila, zato

v zvezi z navedenim dajem pobudo:

da se pripravi sprememba zakona, s katero bo uveden univerzalni otroški dodatek uveljavljen kot instrument družinske politike in ne kot instrument socialne politike.

Kakšen bo odgovor vladne koalicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica), bomo kmalu videli.

A. L.