Anja Bah Žibert: Golobova vlada nas z nadzvočno hitrostjo vodi v pogubo

Poslanka Anka Bah Žibert (vir: Zajem zaslona)

V javnosti močno odmevajo javni razpisi za sofinanciranje izbranih nevladnih organizacij. Objavljeni so štirje, v skupni vrednosti kar 11 milijonov evrov. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo tri razpise v skupni vrednosti 355 tisoč evrov, ministrstvo za javno upravo pa enega v vrednosti 10,645 milijona evrov).

Poslanka Anja Bah Žibert je o tem za medije povedala naslednje:

“V času, ko ljudi pesti vsesplošna draginja in ne vedo, kako bodo preživeli mesec, Golobova skrajno leva vlada še naprej nagrajuje svoje nevladne organizacije (NVO), ki so jo na krilih petkovih nezakonitih in nasilnih protestov spravili na oblast. Na že podarjenih 40 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja, ki jih je Glas ljudstva že prejel, bo Golobova vlada z novim razpisom namenila za NVO še dodatnih 10 milijonov. Za 50 milijonov bi lahko zgradili 10 domov za starejše ali pa kar 16 vrtcev!

Medtem ko je vlada obsedena z izbranimi in privilegiranimi nevladniki in jim deli naš denar, na drugi strani nima posluha in razumevanja za upokojence, mlade, družine, kmete in bolne. Razpada nam zdravstveni sistem, dražijo se vrtci, domovi za ostarele, nega na domu za starejše in invalide. Golob pa se ob nagrajevanju NVO ukvarja še s sovražnim govorom, ki ga bodo odslej preganjali tisti, ki so ga vsak petek širili na kolesih.

Žal, ne le nekaj, ampak veliko gnilega je v deželi tej!”

Objavljeno v tiskani številki Demokracije.

A. L.