Z brezplačnimi prevozi za starejše in invalide začenjajo tudi v Občini Trebnje

(vir: Občina Trebnje)

Občina Trebnje v sodelovanju z Društvom upokojencev Trebnje ter Zavodom zlata mreža pričenja z izvajanjem projekta Prostofer / prostovoljni šofer, s katerim želijo povečati mobilnost in socialno vključenost starejših in invalidov ter jim zagotoviti dostopnost do zdravniške oskrbe, trgovinskih centrov in javnih ustanov.

Prevozi so namenjeni vsem starejšim občanom nad 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za prevoze in so v socialno šibkem položaju.

Brezplačne prevoze bo opravljalo deset prostovoljcev. Vozniki bodo sopotnikom pomagali, jih po potrebi pospremili do čakalnice pri zdravniku, jih počakali in podobno.

Občina Trebnje je že zagotovila električno vozilo Renault ZOE, ki bo prepoznavno po napisu »PROSTOFER.«

Prostovoljci bodo prevoze izvajali od 1. avguista 2019 dalje, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, in sicer na območju Občine Trebnje.

Naročilo prevoza, postopek

Uporabnik, ki bo potreboval prevoz, bo poklical na brezplačno številko 080 10 10 najmanj dva dni pred željenim prevozom.

V komunikacijskem centru bodo podatke zabeležili, nato pa bo klicni center obvestil prostovoljca o prevozu in to sporoči uporabniku, ki potrebuje prevoz.

Društvo upokojencev Trebnje je za koordinatorja prostovoljnih voznikov imenovalo Borisa Slaka, ki je voznik z dolgoletnimi izkušnjami.

C. R.