Volitve: V Ribnici štiri kandidature za župana

Ribnica (foto: kraji.eu)

V občini Ribnica so kandidaturo za župana vložili štirje: Jože Levstek, Samo Pogorelc, Aleš Hoge in Irma Grbec.

Jože Levstek, župan Občine Ribnica

Jože Levstek je tudi zdajšnji župan, kandidira s podporo Slovenske demokratske stranke (SDS). Občino uspešno vodi že od leta 2006. Je poročen, z ženo Martino imata pet otrok, septembra je dopolnil 60 let, po poklicu je kmetijski inženir.

Pri svojem delu se zavzema za dokončanje zastavljenih projektov, z novimi projekti in aktivnostmi želi Ribnici pridobiti ugled sodobnega, prodornega in s tradicijo prepletenega slovenskega mesta, ki bo še bolj prepoznavno, tako doma kot v tujini. Tudi v okoliških naseljih si želi, da bi se kultura bivanja izboljšala, saj se tradicionalno kmečko življenje vse bolj umika novemu, sodobnejšemu.

Samo Pogorelc

Samo Pogorelc kandidira s podporo skupine volivcev, na volitvah v občinski svet bo nastopil z Listo Sama Pogorelca.

Star je 32 let, po poklicu inženir gradbeništva. Kot vodja projektov je zaposlen v gradbenem podjetju Blesk, do februarja 2018 ima na domačem naslovu registriran tudi status samostojnega podjetnika.

Leta 2014 je kandidiral na listi stranke SLS, v iztekajočem se mandatu je deloval kot občinski svetnik.

 

Aleš Hoge

Aleš Hoge kandidira s podporo Združene levice – Demokratske stranke dela. Kot sindikalist je bil zaposlen v Kovinoplastiki Lož, nekateri mediji so nato poročali, da mu je vodstvo Kovinoplastike Lož vročilo odločbo o izredni odpovedi zaposlitve. Kot razlog so navajali, da je kršil pogodbene obveznosti. “Ko bi moral opravljati sindikalno dejavnost, je delil predvolilno gradivo, hodil po nakupih in šel na morje. Ko ga je vodstvo podjetja soočilo z ugotovljenimi kršitvami, je organiziral nezakonito stavko,” so med drugim za STA zapisali v Kovinoplastiki. Hoge je tudi podpredsednik Sindikata kovinske in elektroindustrije (SKEI).

Irma Grbec

Irma Grbec kandidira s podporo Socialnih demokratov (SD). Bila je ena od štirih članic maturitetne izpitne komisije na Gimnaziji Kočevje, ki so ji pred časom očitali, da je dvema dijakoma omogočila odpiranje zapečatenih izpitnih ovojnic in dopolnjevanje izpitnih pol. Dijakinji naj bi po pisanju preizkusa znanja iz angleščine na višji ravni dovolili, da je pobarvala krožce na poli, ki je namenjena računalniški obdelavi preverjanja odgovorov, dijak pa naj bi prepisal odgovore s konceptnega lista. Pri dejanju naj bi sodelovala celotna štiričlanska maturitetna komisija, v kateri je bila tudi Irma Grbec, odprli pa so že zapečatene ovojnice. Inšpekcijska služba je ugotovila najhujšo kršitev izpitnega reda, s primerom so se ukvarjali tudi kriminalisti. Irma Grbec je tudi članica Ženskega foruma Socialnih demokratov (SD).

J. M.; foto: družbena omrežja