Veliko Britanijo pretresajo napadi z nožem (video)

Velika Britanija se po prihodu velikega števila migrantov srečuje z vse več napadi z nožem v javnosti. Samo v torek in včeraj sta se v Londonu zgodila dva, poročajo britanski mediji.

 

V torek je Veliko Britanijo razburil posnetek, posnet, ko je migrant na vlaku z nožem pred očmi zgroženih potnikov v jugovzhodnem Londonu napadel 20-letnega moškega. Ta je ob tem utrpel hude poškodbe, njegovo življenje pa naj bi videlo na nitki.

Posnetek prikazuje moškega, ki blizu vrat vagona vlaka, ki je potoval med Shortlandsom in Beckenhamom proti londonski Viktoriji, pretepa in z nožem zamahuje proti na tleh ležečemu moškemu. Moška naj bi se sicer sporekla že na železniški postaji. Na videoposnetku je slišati druge potnike v vagonu, kako kričijo na napadalca, moškega, oblečenega v črno jakno s kapuco, črne hlače in obrazno masko, naj se ustavi.

Napadalca, 19-letnika, naj bi policija prijela danes.

Dva človeka pa sta bila hudo poškodovana v napadu z nožem, ki se je zgodil včeraj. Oba sta bila hospitalizirana in sta v “kritičnem stanju”. Napad z nožem se je zgodil na podzemni postaji Kennington v Londonu.

Ena oseba je bila zabodena, druga, ki ji je želela pomagati, pa je dobila rezne rane, preden je napadalec – za katerega se domneva, da žrtve ne poznajo – pobegnil s kraja dogodka. Policija ga še išče.

A. V.