Veliki Ločnik: Policisti preiskujejo sum neprimernega ravnanja z živalmi

Društvo za zaščito konj (FB)

Policisti na območju občine Velike Lašče preiskujejo sum kaznivega dejanja neprimernega ravnanja z domačimi živalmi. Obvestilo so prejeli v petek, obvestila še zbirajo, o ugotovitvah pa bodo obvestili državno tožilstvo.

Društvo za zaščito konj je na Facebook strani zapisalo, da so policisti in inšpektorji v grozovitih pogojih našli več kot 40 konj.

O sumu neprimernega ravnanja z domačimi živalmi na območju občine Velike Lašče so bili policisti obveščeni v petek nekaj pred 9. uro, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Na terenu so zaznali sume kaznivih dejanj zoper okolje, prostor in naravne dobrine.

Posredovali so tudi inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Društvo za zaščito konj je medtem v petek objavilo, da so bili inšpektorji in policisti več ur na delu v Velikem Ločniku. Zapisali so, da so pristojni organi na kraju našli več kot 40 konj v grozovitih pogojih, nekaj celo poginulih.

Živali po navedbah društva še niso odvzeli, saj da tako velikega števila živali ne more prevzeti nihče, država pa nima svojih hlevov, kamor bi te živali lahko urgentno, vsaj začasno, odpeljala in nastanila. V društvu bi jih sicer lahko sprejeli, a bi potrebovali takojšnjo pomoč pri vzdrževanju pašnih ograj, prav tako nimajo dovolj krme, opozarjajo tudi na druge visoke stroške.

K. R.