Policijska kronika: Vlomi in tatvine, nezakoniti migranti

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so ob koncu tedna intervenirali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 532 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so en avtomobil, saj voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča stanovanjske hiše v Novem mestu je v noči na petek nekdo odtujil
zgornji del kotla za žganjekuho. Lastnico je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Mali Podljuben je v soboto nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko
hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V noči na nedeljo je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo z osebnega
avtomobila znamke odtujil katalizator. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Dobrava na območju PP Trebnje so v noči na nedeljo neznanci skozi
okna v pritličju vlomili v dve stanovanjski hiši. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Žalil očeta, kršitelja pridržali

Novomeške policiste so v noči na soboto poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi se pijan kršitelj nedostojno vedel do očeta, ga žalil in spodbujal k pretepu.  21-letnik se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli 42 migrantov

Policisti so na območju krajev Šentlenart, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem in Loč (PP
Brežice) izsledili in prijeli 20 nezakonitih migrantov (14 Iračanov, 3 Kubance, in po enega državljana Kosova, Pakistana in Afganistana.

Pri kraju Vrbje (Krško) so prijeli 16 migrantov (8 Gambijcev, 5 Senegalcev, državljane Malija, Gvineje Bissau in Burkine Faso.

Na območju Podturna pri Dolenjskih Toplicah so prijeli 5 migrantov (4 Pakistance in Indijca). V Novem mestu so prijeli Afganistanca. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

M. D.