Včeraj nasilje v več družinah, vlomili v stanovanjsko hišo

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Z novomeške policijske uprave danes poročajo o več primerih nasilja v družinah, ki so jih policisti na tem območju obravnavali včeraj.

Poročajo tudi o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Novega mesta.

Včeraj v poznih popoldanskih urah so zaradi nasilja nad partnerjem ob navzočnosti mladoletnih otrok policisti posredovali v Dolenjskih Toplicah. 36-letnica, ki je bila pod vplivom alkohola, je žalila partnerja in bila fizično nasilna. Tudi po prihodu policistov
se ni umirila in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj.

V poznih večernih urah sta se v okolici Novega mesta sprla oče in mladoletni sin. Mladoletnik je med prepirom z nožem grozil očetu, da ga bo ubil, pred prihodom policistov pa je pobegnil. Mladoletnika so izsledili, na podlagi zbranih obvestil bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

O nasilnem 26-letniku so bili včeraj obveščeni tudi šentjernejski policisti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nasilnež žalil očeta, ga udaril po glavi in lažje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

V sporu med očetom in sinom so policisti posredovali tudi v okolici Sevnice, kjer je 53-letnik s kladivom sina udaril po glavi, kasneje pa ga je pretepal še z desko in ga poškodoval.

Vlomili v stanovanjsko hišo
V  okolici  Novega mesta je iz nedelje na ponedeljek, 15. julij 2019, nekdo vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in našel ter ukradel denar in zlat nakit. Lastnico je
oškodoval za okoli 1000 evrov.

V letu 2018 so obravnavali 131 kaznivih dejanj nasilja v družini (127 v letu 2017) in 102 kaznivih dejanj zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje (73 v letu 2017), so še sporočili s PU Novo mesto.

C. R.