V novomeški bolnišnici prenovili tamkajšnjo restavracijo, preverite, kdaj bo spet odprta

V Splošni bolnišnici Novo mesto so danes z odprtjem prenovljene restavracije obeležili končanje več naložb. Po besedah direktorice Milene Kramar Zupan gre za bolnišnico zelo pomembne projekte, s katerimi so zagotovili zmanjšanje stroškov ter večjo kakovost zdravstvenih in drugih storitev, tako za paciente kot zaposlene.

 

V novomeški bolnišnici so namreč v zadnjem času zaključili več projektov. Energetsko so sanirali tri bolnišnične objekte – ginekološko-porodniško stavbo, pljučno-infekcijsko stavbo oz. grad Kamen in Mostek.

Z omenjeno sanacijo imajo v bolnišnici zdaj v celoti energetsko sanirane vse bolnišnične zgradbe. Naložbo vredno 10 milijonov evrov so financirali iz sredstev EU, sredstev ministrstva za zdravje in lastnih sredstev. “Energetsko sanirani objekti so energetsko varčni, za okolje prijaznejši, za paciente in zaposlene pa bivalno in delovno prijaznejši in izboljšani,” so sporočili iz bolnišnice.

Nedavno so zaključili tudi izgradnjo nove, dodatne operacijske dvorane, vredne dva milijona evrov. Prenovo so v celoti financirali sami, omogočila pa bo optimalnejšo izvedbo operacijskih posegov v bolnišnici.

Danes so v bolnišnici uradno obeležili še prenovo bolnišnične kuhinje in restavracije. Tudi to naložbo, vredno 7,5 milijona evrov, so po besedah direktorice v celoti financirali sami. “Prenova je sicer predstavljala velik logistični in organizacijski izziv. Od oktobra lani do januarja letos smo morali namreč kuhati izven bolnišnice, v najetih prostorih Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto,” je povedala. So pa s prenovo zadostili zahtevam inšpekcijskih služb, izboljšali pogoje dela za zaposlene in zagotovili dolgoročne kakovostne obroke tako pacientom kot zaposlenim.

Restavracija bo tako kot do zdaj še naprej odprta tudi za zunanje obiskovalce, in sicer od ponedeljka naprej.

Današnjega odprtja bolnišnične kuhinje in restavracije sta se poleg predstavnikov več dolenjskih in belokranjskih občin udeležila tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar in novomeški župan Gregor Macedoni.

Pintar je novomeško bolnišnico označil kot zelo dobro bolnišnico, na katero so lahko Dolenjci in Belokranjci upravičeno ponosni. Macedoni pa je naložbe bolnišnice opredelil kot zelo pomembne. “Nekdo bo rekel, da so bila evropska, pa tudi državna sredstva, toda bila so tudi lastna sredstva, in znotraj tega se zgodile pomembne naložbe, tako za splošno poslovanje bolnišnice kot za kakovost izvedbe zdravstvenih storitev,” je dejal.

A. V.