V 72 urah prijeli 165 migrantov in štiri tihotapce

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 165 novo prijetih migrantov, ki so nezakonito prestopili južno državno mejo. Prijeli so jih od ponedeljka do včeraj, to je v 72 urah. Hkrati so prijeli še 4 tihotapce, od tega tri na koprskem območju in enega v ponedeljek zvečer na Brezovici nad Semičem. Uvodni videoposnetek kaže, da migrante policisti v Bihaću še vedno organizirano vodijo v kamp Vučjak, ki se nehaja neposredno ob bosansko-hrvaški meji. Za ogled posnetka kliknite na sliko.

Največ migrantov so tudi tokrat prijeli na območju Bele krajine oziroma na območju občine Črnomelj. Prijeli so jih tudi v Trebnjem, Ambrusu in v okolici Ljubljane, kar pomeni, da so neovirano prišli daleč v notranjost države.

PU Novo mesto: 73 migrantov in tihotapca

Včeraj so policisti prijeli 54 migrantov, v torek 4, v ponedeljek pa 15.

Včeraj so jih 54 prijeli v Bregu pri Sinjem vrhu, v Balkovcih in Starem Trgu ob Kolpi. V torek so jih 2 prijeli v Trebnjem in 2 na Obrežju. V ponedeljek so jih 11 prijeli v Petrovi vasi, Črnomlju, Sinjem vrhu in Čatežu ob Savi. Še 4 so prijeli na Brezovici pri Črmošnjicah, kjer so prijeli še Romuna, ki jih je prevažal in so zasegli osebni avto ford galaxy nemških registracij.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (32), Afganistana (21), Pakistana (6), Sirije (5), Maroka (3), Alžirije (1), Libanona (1) in Turčije (4).

PU Ljubljana: Prijeli 33 migrantov

V ponedeljek so jih projeli 16, v torek 8, včeraj 9.

V ponedeljek so jih prijeli na območju Ravenske poti (pri Škofljici), Ambrusa in Ljubljane. V torek so jih prijeli v Želimljah pri Ljubljani, včeraj pa na območju Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Tunizije  in Alžirije, Irana in Turčije.

PU Koper: Prijeli 53 migrantov in 3 tihotapce

V ponedeljek so jih prijeli 11, v torek 16, včeraj 26. Včeraj so prijeli še 3 tihotapce (dva Ukrajinca in državljana Švedske), ki so prevažali migrante.

Največ so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (19), Maroka (3), Egipta (2), Alžirije (8), Iraka (2), Pakistana (10), Irana (5), Afganistana (3) in Malija (1).

PU Maribor: Prijeli 1 Vietnamca

PU Celje: Prijeli 5 migrantov

Prijeli so jih v Kunšperku in na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Posnetek, vir: FB

C. R.