V 24 urah prijeli 60 migrantov

Ena od policijskih akcij (vir: arhiv)

S policijskih uprav poročajo, da so v 24 urah (včeraj od 6. in do danes do 6. ure) izsledili in prijeli 60 nezakonitih migrantov, največ od tega na Kočevsko-ribniškem območju. Po poročanju očividcev je bila največja policijska akcija na območju Starega Loga pri Kočevju, očitno iz te skupine so enega ujeli tudi pri Kočevskih Poljanah (občina Dolenjske Toplice).

PU Novo mesto: Prijeli 6 migrantov

Akcija pri Kočevskih Poljanah (prijeti migrant na tleh).

Črnomaljski policisti so včeraj dopoldne na Preloki prijeli 3 Maročane. Policisti iz Dolenjskih Toplic pa so popoldne v Kočevskih Poljanah prijeli Alžirca (na fotografiji). Brežiški policisti so zvečer nad Dvorcami prijeli državljana Kosova, še enega pa v bližini naselja Ribnica danes zjutraj. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 44 migrantov

Policisti so prijeli 44 migrantov, od tega po poročanju očividcev približno 30 na območju Starega Loga pri Kočevju (naslovna fotografija). Preostale so prijeli na območju Ribnice in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Sirije, Bangladeša, Alžirije, Maroka in Pakistana). Postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 8 migrantov

Obravnavali so 8 migrantov, od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 5 oseb, 3 osebe pa so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Obravnavane osebe po državljanstvih: Maroko (5), Egipt (2) in Sirija (1).
Še dan pred tem so na koprski upravni enoti obravnavali 21 migrantov, sporočilo o tem pa so poslali danes.

PU Maribor: Prijeli 2 migranta

Včeraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili dva tujca, ki sta želela na  tak  način  nedovoljeno  vstopiti v našo državo. Oba so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.