Ukradli za 3200 evrov zlatnine in denarja

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Konec tedna so imeli novomeški policisti kar nekaj dela. Nepridipravi so kradli na Ratežu, Ob Težki vodi, v Verdunu, Šalijevi ulici in Velik Gabru.

 

V petek, med 5.30 in 8.30, je na Ratežu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Ob Težki Vodi je med sredo in petkom nekdo vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in ukradel udarni vrtalnik, varilni aparat ter izdelke iz bakra in medenine. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Na območju Verduna je nekdo vlomil v zidanico in ukradel radijski sprejemnik, kosilnico na nitko in vrtalni stroj. Lastnika je oškodoval za 1300 evrov.

Na Šalijevi ulici v Novem mestu je med petkom in nedeljo nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlatnino. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3200 evrov škode.

V noči na nedeljo je na območju Velikega Gabra nekdo vlomil v objekt, pregledal prostore in našel ter ukradel denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

A. V.