V Kočevju osuplost nad bedo, v kateri živi 59-letnik

Slovenske novice danes poročaljo o 59-letniku, ki živi v starem podstrešnem stanovanju, v katerem vladajo nemogoče higienske razmere. Hkrati naj bi imel številne zdravstvene težave, zaradi katerih je obležal in ne more več vstati.

 

Po poročanju časopisa 59-letnik živi na robu Kočevja v trinadstropni in močno načeti stavbi s trhlo kritino. Za potrebe gozdnih delavcev je bila zgrajena pred več kot 500 leti.

Po eksploziji v Melaminje je v steni zazijala velika luknja, iz tal zaudarja po gnilem in po iztrebkih. Do stranišča, ki si tega imena ne zasluži, se ne more odpraviti, saj ga noge ne nesejo več. Vstati ne more, prav tako se že štiri mesece ni okopal.

Kočevski center za socialno delo mu med tednom zagotovlja hrano in storitev Pomoč na domu, iz zdravstvenega doma ga obiskujejo patronažne sestre in spremljajo njegovo zdravstveno stanje, a nihče, kot pravi, ne stori koraka, ki bi mu res pomagal. Želim si, da bi ga peljali v zdravilišče, kjer bi se postavil na noge, da bi bil spet mobilen.

Kot kaže, so se zdaj pristojni vendarle zganili. Zjutraj je v občini potekal sestanek pristojnih služb, na katerem so se dogovorili o možnih rešitvah. Dogovorili so se, da ga bodo začasno premestili na drugo lokacijo, zagotovili mu bodo tudi zdravstveno oskrbo ter začeli s sanacijo stanovanja.

A. V.