Sta POP TV in Necenzurirano dokaz, da za preiskavami Nove24TV stoji Gibanje Svoboda?

Avtomobil kriminalistov pred prostori Nova24TV (vir: X)

Kot vse kaže, sta bila komercialna televizija POP TV in portal Necenzurirano, ki je v lasti Martina Odlazka in tesno povezan z nekdanji generalno sekretarko gibanja Svobode Vesno Vuković, o preiskavah na Novi24TV obveščena vnaprej. Slednje bi lahko potrjevalo tezo, da za preiskavami stoji Gibanje Svoboda, od koder najverjetneje tudi odtekajo informacije iz policije, od tam naprej pa v izbrane medije.

 

Kot namreč poroča portal Požareport, se je Vukovićeva potem, ko je morala zapustiti generalni sekretariat Gibanja Svobode, v dogovoru z Robertom Golobom zaposlila v podjetju Salomon, v lasti Martina Odlazka, ki je tudi lastnik portala Necenzurirano. In prav te povezave naj bi poskrbele, da sta bila Necenzurirano in POP TV verjetno že vnaprej obveščena o preiskavah na Novi24TV.

Kot poroča Požar, se je namreč preiskava na Novi24TV začela ob 6.42, dve minuti prej pa so uslužbenci Nove24TV tam že opazili parkirane avtomobile in kamere POP TV. A televizija, kot je to običajno za ekskluzivno novinarstvo, o preiskavi ni poročala takoj, pač pa šele dobri dve uri pozneje.

Prvi je namreč po poročanju Požarja tekst o hišnih preiskavah objavil Necenzurirano, in sicer ob 7. uri in 55 minut, pri čemer pa je članek že vseboval številne podrobnosti. “Vsi, ki delamo v medijih, vemo, da v tako kratkem jutranjem času, potem ko na vrata Nove24TV potrkajo kriminalisti, ni mogoče napisati, lektorirati in objaviti kompleksnega članka, razen če ni že vse pripravljeno in se samo še čaka na zeleno luč. Kar pomeni, da je bil tekst skoraj v celoti napisan že vnaprej,” navaja Požar.

Natančno uro pozneje, ob 8.55, so prvi prispevek o preiskavah objavili na POP TV in se sklicevali na Necenzurirano, pa čeprav so bile njihove kamere pred Novo24TV že ob 6.40. Očitno naj bi torej obstajal dogovor, da zadevo prvi kot nekakšno ekskluzivo objavi Necenzurirano, ki je najbližje Vukovićevi, uro zatem pa še POP TV.

“Zakaj bi namreč na POP TV sami tako hitro ter ekskluzivno prišli na prizorišče hišne preiskave, potem pa čakali na objavo portala Necenzurirano?! Ni nobene logike, razen, seveda, če je bilo tako dogovorjeno, da se tokrat sami preveč ne izpostavljajo,” ugotavlja Požar.

Zanimivo sicer je, da med osumljenci ni Nove24TV ali voditelja najbolj gledane oddaje in nosilca svetovnega rekorda Borisa Tomašiča, ki so mu kriminalisti prav tako preiskali zasebne prostore, ampak sedem vodilnih uslužbencev Telekoma Slovenije, pri čemer so bili vsi ti izrecno imenovani med vlado Marjana Šarca, ne pa vlado Janeza Janše.

A. V.