Slovenski škofje: Naj nam božič utrdi vero, prinese mir, veselje in novo upanje

Božič (vir: Matjaž Feguš, Feguš film)

Slovenski škofje so v poslanici pred božičem vsem zaželeli blagoslovljene praznike, ob tem pa izpostavili upanje, ki ga prinaša Jezusovo rojstvo. “Tako kot rojstvo otroka pomeni upanje za družino, tako božje rojstvo pomeni upanje za celotno človeštvo,” so zapisali.

Vsem so zaželeli, naj jim božič utrdi vero, prinese mir, veselje in novo upanje.

V poslanici so škofje izpostavili, da božič ni zgolj obletnica Jezusovega rojstva, ampak je dejstvo, ki je zaznamovalo celotno zgodovino. Z njim je namreč Bog prišel prebivat med nas, so zapisali.

Božje rojstvo po oceni škofov presega meje časa in prostora, ob tem pa celotnemu človeštvu prinaša upanje, kar je “posebno pomembno v času, ko doživljamo vojno, različne oblike nasilja in druge vrste negotovosti”.

Spomnili so, da se Jezus ni rodil v toplem domu, temveč na poti, v mrazu in negotovosti. “Tudi v tem času mnogi trpijo zaradi različnih oblik nepravičnosti. Njihov božič je podoben tistemu na betlehemskih poljanah in begu svete družine v Egipt. Spomnimo se osamljenih in onemoglih, bolnih in tistih, ki v teh dneh v bolnišnicah skrbijo zanje, pa vseh tistih, ki delajo in skrbijo, da lahko mi v miru praznujemo. Tudi po njih Gospod prihaja k nam,” so zapisali.

Blagoslovljen božič so zaželeli vsem družinam in posameznikom, krščanskim občestvom, Slovencem doma, v zamejstvu in po svetu ter drugim krščanskim Cerkvam in skupnostim.

(Foto: Matjaž Feguš, Feguš film)

Vir: Božična poslanica 

A. L.