Škandal: “Kdo se bo opravičil slovenski javnosti za vse laži in zavajanja?”

Erika Žnidaršič in Ivan Gale (vir: družbena omrežja)
“Kdo se bo opravičil slovenski javnosti za vse laži in zavajanja, ki sta jih na javni RTV Slovenija širila voditeljica Tarče Erika Žnidaršič in Ivan Gale?”
Takšni so odzivi uporabnikov družbenih omrežij na novico, da je Ivan Gale po uradnih navedbah Zavoda za blagovne rezerve priznal kazniva dejanja v obdobju, ko je vodil ta zavod.

Javno je tudi priznal, da je v imenu zavoda prevzemal zaščitno opremo od dobaviteljev po preteku pogodbenih rokov in tako sam zavestno kršil podpisane pogodbe.

Celoten dopis Zavoda za blagovne rezerve lahko preberete v nadaljevanju.

So pa to iz zavoda sporočili po tem, ko so se z Galetom na sodišču poravnali za 54.154 evrov, kolikor mu naj bi tako ali tako pripadalo po odpustitvi.

Glede na priznanje kaznivih dejanj pa se že postavljajo vprašanja, kako to, da je zavod z Galetom podpisal poravnavo. Vladni predsednik Janez Janša je namreč na Twitterju že zapisal, naj tisti, ki je to priznal in podpisal, to poravna iz lastnega žepa.

Gale sicer svoje sledilce še vedno poskuša zavajati in se glede poravnave na sodišču predstavlja kot junak. Podatki pa kažejo, da temu še zdaleč ni tako, nasploh pa njegova zgodba še ni končana. Proti Ivanu Galetu je namreč na sodišču v teku več sodnih postopkov.

Sporočilo Zavoda za blagovne rezerve:

Vir: Bojan Požar, Twitter

M. D.