Sistematično promoviranje proti cepljenju prek dobro organizirane mreže

Širjenje lažnivih in lažnih sporočil o cepivih ter cepljenju s pomočjo družbenih omrežij.

“Združenje Counterhate je objavilo raziskavo o antivaxerjih in razkrilo, da gre za dobro organizirano mrežo, ki sistematično promovira sporočila proti cepljenju in z dobro uigranimi scenariji in tečaji širi mrežo sledilcev.”

To je na Twitterju objavil dr. Roman Jerala in objavil spletno povezavo counterhate.com/

Dr. Roman Jerala, ki v Sloveniji opozarja na dogovor nasprotnikov cepljenja (antivaxerjev) s pomočjo uporabe družbenih omrežij, je slovenski biokemik, znanstveno se ukvarja predvsem z biokemijskimi in molekularnimi procesi, ki igrajo vlogo pri celični imunosti, pa tudi s področji sintezne biologije in bioinformatike, Zoisov nagrajenec. Je vodja odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Iz sporočila na spletu je razvidno, da so se t. i. protivakserji (nasprotniki cepljenja in zagovorniki teorij) sestali na samem, da bi razpravljali o svojih načrtih za prekinitev cepiva Covid.

Niso pa vedeli, da so opazovani. Dogovarjali so se o taktiki škodljivega razširjanja svojih sporočil z uporabo družbenih medijev in bili pri tem razkriti.

Vse to je dobro vedeti, ko na različnih spletnih omrežjih prebiramo različne “super verodostojne” informacije o cepivih in cepljenju proti covid-19.

Slovenski znanstvenik Roman Jerala, ki med prvimi opozarja na škodljivo početje posameznih skupin, nasprotnikov cepljenja:

Vir: Twitter in tukaj

M. D.