Šentjernej: Štab Civilne zaščite določil način razdelitve doniranega razkužila in zaščitnih mask, ki jih šivajo prostovoljke

(vir: občina)

Štab Civilne zaščite Občine Šentjernej je v četrtek določil model oziroma način delitve zaščitnih mask, ki jih že šivajo šivilje prostovoljke, ki so se javile na poziv Občine Šentjernej.

Zaščitne maske za večkratno uporabo bodo najprej razdeljene med ranljive skupine in med delavce posameznih dejavnosti, ki so v vsakodnevnem stiku z ljudmi.

Štab civilne zaščite je določil tudi način delitve doniranega razkužila za razkuževanje skupnih predmetov (ograje, kljuke, stikala) v večstanovanjskih stavbah.

Kartuzija Pleterje je donirala razkužilo, ki ga bodo razdelili za razkuževanje večstanovanjskih objektov (blokov) v naši občini. Ob tem se Kartuziji Pleterje iskreno zahvaljujejo za pomoč.

Za nakup zaščitnih sredstev je v prvi vrsti poskrbela občina (razkužila, škornje, kombinezone, očala …), pa tudi Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kljub temu mask še vedno primanjkuje. Občina je maske naročila pri dveh podjetjih, vendar še niso bile dobavljene. Zaloge mask so bile do sedaj razdeljene zdravstvu, patronažni službi, oskrbovalkam pomoči družini na domu, Krajevni organizaciji Rdečega križa Šentjernej in javnim zavodom.

Tudi v prihodnjem tednu bodo člani štaba Civilne zaščite opravljali občasne obhode po trgovinah, na ploščadi pred pošto in lekarno, da ugotovijo, ali se občani držijo predpisanih navodil.

C. R.