Razpis za dobrobit živali v višini 285 tisoč evrov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Objavljen je spet tipičen primer nesmiselnega zapravljanja davkoplačevalskega denarja, tokrat na račun kmetijstva, razpis je v petek, 6. oktobra, v Uradnem listu objavilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Objavljen je Javni razpis za podintervencijo izmenjava znanja in prenos informacij s področja intervencije dobrobit živali za leto 2023, in sicer v vrednosti 285.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je izbira izvajalca za izvedbo usposabljanj, namenjenih zavezancem iz intervencije Dobrobit živali – karkoli že to pomeni.

Namen podintervencije je izmenjava znanja in prenos informacij, izvedba usposabljanj, namenjene udeležencem, ki se v skladu z uredbo, ki ureja intervencijo dobrobit živali za leto 2023, udeležijo usposabljanja s področja intervencije dobrobit živali.

Usposabljanja so namenjena zavezancem iz intervencije dobrobit živali.

Upravičenec za dodelitev podpore iz podintervencije izmenjava znanja in prenos informacij je izvajalec usposabljanja, ki je pravna oseba in izpolnjuje pogoje iz 8. člena uredbe o prenosu znanja in tega javnega razpisa.

To je le del navedb iz razpisne dokumentacije. Razpis je dostopen na povezavi: Javni razpis

Image

 

A. L.