Kronika: Kradli kot srake

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o večjem številu vlomov in tatvin ob koncu tedna.

Pri tem izpostavljajo:

V noči na 6. 10. je na parkirnem prostoru na Dilančevi ulici v Novem mestu nekdo iz osebnega avtomobila iz predala armaturne plošče odtujil denarnico z gotovino.

V Semiču je 6. 10. med 14. in 17. uro neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi garažna vrata vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil tri denarnice z dokumenti in gotovino.

S pašnika na območju Žuničev  je med 1. 10. in 6. 10. nekdo odtujil dve ovci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 600 evrov.

V noči na 7. 10. je na Glavnem trgu v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V kraju Ostrog na območju PP Šentjernej je med 5. 10. in 6. 10. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil električne vodnike, bakrene izdelke in kosilnico. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

V noči na 8. 10. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za 1.500 evrov škode.

V Poljanah pri Mirni Peči je med 6. 10. in 8. 10. neznanec z delovišča odtujil gradbeni material in s tatvino povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otoški cesti v Novem mestu je v noči na 9. 10. nekdo vlomil v rezervoarje treh tovornih vozil in iztočil ter odtujil gorivo.

A. L.