Prijeli so 62 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: drukciji.ba)

Ob koncu preteklega tedna so policisti prijeli 62 ilegalnih migrantov. Od tega so jih policisti PU Novo mesto prijeli 35 (večino v Beli krajini), na območju PU Ljubljana so jih prijeli 10 in 17 na območju PU Koper.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od petka do danes zjutraj, med 8. in 11. marcem, izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Od tega so jih kar 29 prijeli na območju Bele krajine, in sicer v bližini krajev Sinji Vrh, Božakovo, Žuniči, Bojanci, Preloka, Črnomelj in Gornji Suhor pri Vinici.

Prijeli so 24 državljanov Alžirije, štiri državljane Maroka in državljana Libije. Pri Oštrcu v Občini Kostanjevica na Krki so prijeli še 3 Alžirce. V petek pa so skrite med tovorom v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak na Obrežju našli še 3 Afganistance.

Policisti PU Ljubljana pa so danes v jutranjih urah prijeli 10 ilegalnih migrantov, od tega 5 Maročanov in 5 Alžircev. Kraja ne navajajo, glede na sporočilo je možno razumeti, da so tujce prijeli ob južni meji.

Še 17 so jih prijeli na območju PU Koper, večino na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica.

C. R.