Prijeli 11 migrantov in pridržali čakajoča voznika

Kombi in "spremljajoči" volvo, ki sta na slovenski strani čakala, da prepeljejo migrante. (foto: PP Črnomelj)

Črnomaljski policisti so včeraj izsledili in prijeli 11 migrantov, v bližini meje pa so ustavili voznika osebnega avtomobila Volvo in za njim še voznika kombija znamke Volkswagen. Avtomobila sta imela finske registrske oznake in sta čakala na migrante.

Včeraj okoli 19. ure so črnomaljski policisti pri Preloki izsledili in prijeli 8 Sircev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kasneje so v bližini ustavili voznika volva in za njim še voznika kombija volkswagen. Ugotovljeno je bilo, da sta voznika čakala migrante in sta jih imela namen prepeljati v notranjost države oziroma v druge države EU.

Voznikoma so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli obe vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s prijetimi državljani Sirije pa še niso zaključeni.

Dodatno prijeli še 3 Pakistance

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli še tri državljane Pakistana. Tudi tu policijski postopki še niso zaključeni.

S Policijske uprave Novo mesto so še sporočili, da policisti v zadnjem obdobju obravnavajo več primerov organiziranega sprovajanja migrantov.

Zato pozivajo ljudi, ki živijo na obmejnih območjih, da jih obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji.

Skoraj vedno pred tovornim vozilom s tujci pelje tudi eden ali več osebnih avtomobilov in ti vozniki prav tako sodelujejo pri sprovajanju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov ali opazujejo gibanje policijskih patrulj.

C. R