Kočevsko podjetje bo prejelo 650 tisoč evrov nepovratnih sredstev

Gospodarska cona Lik iz zraka.

Poročali smo že, da namerava lani ustanovljeno kočevsko podjetje v lasti Slavka Hrženjaka iz Kočevske Reke in družinskega podjetja iz Kamnika v gospodarski coni Lik II v Kočevju zgraditi proizvodni obrat za predindustrijsko obdelavo lesa.

Sklep o tem, da jim za obrat ni treba pridobiti okoljevarstvenega soglasja, so od Agencije RS za okolje, ki spada pod ministrstvo za okolje, pridobili pred kratkim. Na podlagi tega bodo pridobili gradbeno dovoljenje in nato lahko začeli z izgradnjo obrata na treh četrtinah hektarja zemljišč.

Vse pa kaže, da gre pri načrtih vse po pospešenem postopku. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo v odhajanju, Zdravko Počivalšek, bo namreč danes ob 10. uri podpisal pogodbo, po kateri bo podjetje Koles prejelo 650.000 evrov nepovratnih sredstev.

V obratu bo predvidoma 23 zaposlenih, 650.000 evrov pa pomeni 28.260 evrov davkoplačevalskega denarja za eno delovno delovno mesto.

Pri tem ni zanemarljivo niti to, da bo pogodba podpisana še pred začetkom investicije, saj to bistveno olajša pridobivanje ostalih virov financiranja.

O nameravani izgradnji obrata in Kolesa smo poročali tukaj /

C. R.