Požar: Puč v LMŠ, padajo, razmere napete

Vedno dobro obveščeni novinar in urednik Bojan Požar danes v prispevku Zamolčani tihi-mini puč v LMŠ navaja, da so razmere znotraj Liste Marjana Šarca (LMŠ) napete, opozarja na javno dretje, vpitje in nadiranje. Marjana Šarca so hoteli postaviti na hladno, vendar pa jih je ta očitno odbil.

Stranki LMŠ podpora javnosti vztrajno pada, po zadnji anketi za časnik Delo imajo le še 7-odstotno podporo, prehiteli sta jo SD in Levica, LMŠ je šele na 4. mestu (prva je z veliko prednostjo SDS).

V LMŠ se stopnjuje notranje negodovanje zoper Damirja Črnčeca, desno Šarčevo roko, zahtevajo njegov odhod. Precej se zmrdujejo tudi nad sobotnimi zapisi Marjana Šarca na Facebooku in opazkami na Twitterju, vse skupaj namreč spominja na dobre stare čase Serpentinška, navaja Požar.

Šarcu so zato predlagali, da se taktično umakne pri javnih nastopih in povleče nazaj, stališča LMŠ naj bi predstavljala vodja poslanske skupine Brane Golubović in nekdanji minister za javno upravo Rudi Medved. Vendar pa naj bi Šarec “predlog pučistov gladko zavrnil”. Zaenkrat!

Več o tem lahko preberete na povezavi: pozareport.si

C. R.