Povežimo Slovenijo na volitve s skupno listo

Pobudniki gibanja Prebudimo Slovenijo, januar 2021 (arhiv)

Javnomnenjska raziskava agencije Parsifal sredi novembra, ki je bila opravljena v 𝟏𝟓 volilnih okrajih v 𝟖 volilnih enotah, potrjuje vse višjo podporo združenju strank v gibanju Povežimo Slovenijo.

Lista Povežimo Slovenijo se je s 6,23 odstotka glasov uvrstila na visoko 6. mesto.

V gibanje Povežimo Slovenija so povezani SMC (Zdravko Počivalšek), SLS (Marjan Podobnik), GAS (Alojz Kovšca), Zeleni Slovenije (Andrej Čuš) in NLS (Franc Kangler).

Dodajmo še, da se bosta SMC in GAS v začetku decembra združili, nato pa nadaljevali dosedanje pogovore o oblikovanju skupne liste z gibanjem Povežimo Slovenijo.

Na sinočnjem skupnem srečanju v Beltincih pa so predstavniki sporočili, da bodo na prihodnjih državnozborskih volitvah nastopili s skupno listo kandidatov in kandidatk.

Srečanje se je zaključilo v vzdušju velikih pričakovanj, da bo novo sredinsko zavezništvo povezalo razklano slovensko politiko in kot nosilni člen nove vlade popeljalo Slovenijo v čase sodelovanja različnih v skupno dobro.

Gibanje Povežimo Slovenijo so predstavili januarja 2021, pobudnica in koordinatorka gibanja so bili dr. Nada Pavšer ter predstavniki članov gibanja.

Med njimi so bili omenjeni: Zeleni Slovenije, Slovenska ljudska stranka, Stranka modernega centra, Kanglerjeva Nova ljudska stranka, Celjska županova lista Bojana Šrota, Lista koprskega župana Aleša Bržana, nekdanji ustavni sodnik in diplomat dr. Ernest Petrič, predsednik obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh, predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik, glasbenik Oto Pestner, športnica Lucija Polavder, dr. Luj Šprohar ter drugi.

M. D.