Kronika: Prometne nesreče, vlomi, avtobus brez kolesa

Avtobus brez kolesa (foto: PPP Novo mesto).

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so včeraj na interventni številki 113 policisti sprejeli 168 klicev, od tega je bilo 48 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo in kriminaliteto.

Policisti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo pet trkov z divjadjo. S PU Novo mesto so izpostavili naslednje dogodke.

Prometne nesreče

Novomeški policisti so obravnavali prometno nesrečo v Bršljinu (Novo mesto), v kateri se
je ena oseba hudo telesno poškodovala. Po prvih ugotovitvah je 48-letna sopotnica v osebnem avtomobilu na parkirišču podjetja odprla vrata avtomobila ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal tovornjak. S poškodovano nogo so jo odpeljali v bolnišnico. Pri vozniku tovornega vozila niso ugotovili prisotnosti alkohola, 48-letnici pa so napisali plačilni nalog,
ker je odprla vrata ne da bi se prepričala, če je to varno.

Vlomi in tatvine

Iz cestnega in gradbenega podjetja na Ljubljanski cesti v Novem mestu so klicali policiste, ker so ugotovili, da so jim neznanci med vikendom vlomili v zaboj za orodje. Novomeški policisti so ugotovili, da so neznanci na silo odprli lesen zaboj na tovornem delu tovornega vozila in iz njega odnesli motorno rezilko znamke Hilti in motorno žago Husqvarna. Škode naj bi bilo za okoli 1500 evrov.

Na Pristavi pri Raki so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje. Pregledali so klet in iz zamrzovalnika odnesli nekaj hrane, v gospodarskem poslopju pa nabrali koruzo in iztočili nekaj dizelskega goriva. Skupaj naj bi lastniku povzročili za okoli štiristo evrov škode.

Krški policisti so v Velikem Podlogu obravnavali gozdno tatvino. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci na parceli lastnika posekali 11 dreves in lastniku povzročili več kot 2000 evrov škode.

V Mali Hubajnici (občina Sevnica) so opazili, da je bilo med vikendom vlomljeno v vikend. Storilci so odnesli tv sprejemnik znamke Samsung. Skupaj so lastnikom povzročili za okoli dvesto petdeset evrov škode.

Na Pavčkovi v Novem mestu (na Drski) so v zadnjem tednu dni vlomili v klene prostora bloka. Lastniku kleti so pobrali baterijski vrtalnik znamke Makita, komplet dvanajstih svedrov znamke Bosch, štiri konjake in čistila ter mu povzročili za okoli 350 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci: Prijeti 5 migrantov

Brežiški policisti so v Slovenski vasi sinoči prijeli dva, na Obrežju pa tri državljane Kosova, ki so v državo prišli na nezakonit način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Avtobus brez enega kolesa

Avtobus brez kolesa (Foto: PU Novo mesto)

Prometni policisti so v noči iz ponedeljka na torek, ob enih, na avtocesti Ljubljana – Obrežje, obravnavali 32-letnega voznika iz Kosova, ki je vozil avtobus, ki mu je na levi strani, na tretji osi (gre za večji avtobus, ki ima zadaj dve osi), manjkalo kolo. Na nenavaden pojav so policiste opozorili ostali vozniki. Prometni policisti so ugotovili, da je avtobus sicer prazen, voznik pa ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Na osi, kje je manjkalo kolo,  je s platnenimi trakovi (»gurtne«) slednjo utrdil v zgornjem položaju.

Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so ga oglobili za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo (predpisana je globa 2000 evrov). Avtobus so izločili iz prometa.

C. R.