Poučno: Kdo vse je med protestniki?

Fotografija je simbolična (vir: Twitter, arhiv)

“Danes sem po dolgem času lahko spremljal proteste proti Vladi Janeza Janše na trgu pred Državnim zborom. Grob pogled na število protestnikov iz drugega nadstropja državnega zbora, pol ure po začetku protesta, mi pove le eno.

Okoli 40 kolesarjev in največ še okoli 60 protestnikov, ostalo pa kriminalisti v civilu, policisti, novinarji z mikrofoni in kamermani s kamerami.”

Zanimivo pri tem je to, da je državna Slovenska tiskovna agencija poročala, da je bilo na tem konkretnem protestu skupno okoli 200 oseb,

kar pomeni ena polovica protestnikov, druga polovica pa so bili policisti, novinarji, kamermani in kriminalisti v civilu.

“Dober pozitivni obet za prihodnost torej. Ljudje so več ali manj spregledali. Radikalnežev pa nikoli ne bo zmanjkalo. Še sms policista, ki ga ni bilo pred državnim zboro, je pa dogajanje spremljal prek TV. Takole je zapisal: “Čakam doma in upam, da nas dvignejo (pomeni, da policija vpokliče posebno policijsko enoto, op.), da tole razteramo.”

Tako je na svojem blogu med drugim zapisal dr. Vinko Gorenak, nekdanji minister za notranje zadeve in zdajšnji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade.

Vir: Brezupna nezaupnica – dr. Vinko Gorenak

M. D.