Ponekod močno sneži, razmere na cestah

Razmere na Gorjancih, Vahta.

Sneži v večjem delu države. Podatki z opazovalnih postaj Agencije RS za okolje kažejo, da močno sneži v Kočevju, Novem mestu, Postojni in Ratečah, drugod so snežne padavine manj obsežne. Sneg je moker in povzroča težave v prometu, pojavijo se lahko snegolomi. Velika je tudi nevarnost snežnih plazov.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo popoldne oblačno s sneženjem, le po nižinah Primorske bo deževalo. Najmanj padavin bo na severovzhodu države. Temperature bodo okoli 0, le na Primorskem od 6 do 9 °C. Zvečer in ponoči bodo padavine prehodno oslabele in se proti jutru od juga spet okrepile.

Jutri bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Temperature bodo večinoma okoli 0, le na Primorskem od 4 do 6 °C.

V nedeljo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. V ponedeljek zjutraj bo jasno z meglo po nekaterih nižinah, čez dan se bo od zahoda pooblačilo.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij cestnih kamer, posnetih okoli 14. ure.

Dragatuš
Colnarji.
Metlika
Podpoljane.
Žužemberk, Male Rebrce
Višnja Gora, smer Novo mesto.

 

 

Karteljevo