Politična korupcija: Vlada nevladnikom namenja novih 6,3 milijona

V času, ko je premier Robert Golob napovedal, da bo treba zaradi poplav v Sloveniji postrgati prav vsak evro, njegova vlada namenja novih šest milijonov nevladnim organizacijam. Pri tem gre več kot očitno za poplačilo uslug nevladnikom za to, da se je Golobovi vladi z njihovo pomočjo uspelo zavihteti na oblast.

 

Ministrstvo za javno upravo je namreč objavilo razpis za “sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije 2023-2027”, s katerim namerava vlada slednjim nameniti novih 6,3 milijona evrov, in to v času, ko bi država zaradi hudih poplav potrebovala prav vsak evro.

Pri tem je predmet razpisa tudi precej zavit v meglo. Namenjen je namreč, kot je zapisano, krepitvi zmogljivosti nevladnih organizacij “na področju zagovorništva, organizacijskega razvoja in krepitve čezsektorskega sodelovanja, povezovanja in vzpostavljanja partnerstev z namenom reševanja družbenih izzivov”. Karkoli naj bi to že pomenilo.

Več kot očitno se želi vlada Robert Goloba z novimi milijoni nevladnim organizacijam oddolžiti, da so ji na zadnjih volitvah pomagale priti na oblast. Pri tem gre za evidentno politično korupcijo, ki bi morala zanimati predvsem Komisijo za preprečevanje korupcije.

A. V.