Odmevno: Afera diploma se nadaljuje

Branko Masleša (vir: zajem zaslona)

“Diploma Branka Masleše, iz 27. junija 1975, je nedvomno napisana na računalnik, z uporabo word procesorja, kar je razvidno iz poravnave teksta. Vendar leta 1975 računalnik z word procesorjem in printer še ni obstajal! Prvi word processor je bil Word Star, izdan leta 1978 …”

Portal pozareport.si je danes objavil strokovno mnenje nekdanjega sodnega izvedenca za področje računalništva.

Vrhovni sodnik Branko Masleša javnosti sicer osebno še vedno ni predstavil potrdila o diplomiranju niti potrdila o opravljenem pravniškem izpitu. Menda mu je to izpod časti.

Stvari, ki so se doslej pojavile v javnosti, pa so prišle domnevno iz Pravne fakultete Sarajevo in službe za stike z javnostmi na Vrhovnem sodišču. Potrjeno je tudi, da Sodni svet o listinah o izobrazbi Masleše doslej sploh še ni razpravljal (siol.net), kar pomeni, da so javnost zavajali tudi nekateri mediji, med njimi tudi nacionalna TV Slovenija.

Molči tudi pravosodni minister Marjan Dikaučič. Vendar pa je že prejel vsaj eno poslansko vprašanje na to temo, zato ne bo mogel še dolgo molčati. Obstaja tudi verjetnost obravnave problematike v državnem zboru. Stvari je namreč treba razčistiti.

J. M.