Obiski v Splošni bolnišnici Novo mesto prepovedani

SB Novo mesto (vir: MD)

Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja s covid-19 so iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočili, da so obiski svojcev pri bolnikih od danes, 4. novembra 2021, ponovno do nadaljnjega prepovedani.

Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku, se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

Obiskovalec mora izpolnjevati pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran)! Obiskovalci, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, ne morejo vstopati v bolnišnico.

Vsak obiskovalec mora, poleg pogoja PCT, s seboj prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik, ki je dostopen s klikom na povezavo: Vprašalnik. Vprašalnik se izroči medicinskemu osebju na oddelku.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je zaenkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko, v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov, so sporočili iz SB Novo mesto.

M. D.