Odmeva: Napad na Kredarici: “Česa takega še nisem doživel!”

Jože Senica, sodelavec Arsa na Kredarici (vir: Zajem zaslona)

“Slišal sem cirkus in stopil ven. Pred tem sploh nisem vedel, da sta predsednik vlade in notranji minister tukaj. Šel sem ven in ju videl. Oba sicer zelo dobro tudi poznam. Skrajno neprimerno. Način komuniciranja, žaljenje, komunikacija, ki ni primerna niti za dolino, kaj šele za goro. Takšen način komuniciranja je za v hlev,” je šokiran povedal Jože Senica, sodelavec Agencije RS za okolje na Kredarici. “Skakali so po mizah, žvižgali, trobili s piščalkami in žalili.”

Kot je še dejal, česa takega še ni doživel in upa, da tudi več ne bo. Vse to se je zgodilo pod simbolom slovenstva – Triglavom.

Napad petkove kolesarke, piščalkarice Tee Jarc in njene tovarišije na Kredarici, ki se je zgodil konec avgusta, na družbenih omrežjih še vedno izredno odmeva. Objavljen je tudi posnetek.

Sodelavec Agencije RS za okolje Jože Senica je kot očividec povedal naslednje:

Tea Jarc, sicer predsednica sindikata Mladi plus, je po tem, ko je videla, da so šli predaleč, dogodek skušala speljati na svoj mlin. Vendar ji to ni uspelo.

Meteorolog na Kredarici Jože Senica je tisti večer sicer opisal kot običajen dan na delovnem mestu, o “cirkusu” pred kočo pa ga je opozoril prijatelj. Ko je stopil ven je videl Janšo in Hojsa ter šokanten prizor skupine ljudi, ki so obletavali omenjena.

Povedal je še, da je bil poleg Janše in Hojsa tudi varnostnik, saj je bila poleg tudi madžarska ministrica za delo. Vsi skupaj so bili namenjeni na Triglav. Napadalcem so se umaknili, naslednji dan pa so se povzpeli na Triglav.

Vir: (194) Izjava očividca s Kredarice, ob napadu na predsednika vlade! – YouTube

C. R.