Na območju policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana v dveh dneh prijeli 60 migrantov

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o 60 prijetih migrantih v zadnjih 48 urah. Največ so jih prijeli v Beli krajini oziroma na območju Policijske uprave Novo mesto, poleg krajev v občini Črnomelj še kraje v občini Kostanjevica ob Krki.

To pomeni, da migranti v zadnjem času nezakonito prihajajo predvsem preko reke Kolpe (najverjetneje v delu med Adlešiči in Vinico) ter po žužemberški strani preko Gorjancev.

PU Novo mesto: V dveh dneh prijeli 56 migrantov

V torek zjutraj, 31. avgusta, so brežiški policisti na Mostecu prijeli 7 državljanov
Afganistana, dopoldne pa črnomaljski v Starem trgu ob Kolpi državljana Pakistana.

Včeraj, v sredo, zgodaj zjutraj so v Žuničih policisti prijeli 14 državljanov Afganistana, čez dan so v okolici Butoraja pri Črnomlju prijeli še 5 migrantov, in sicer štiri Afganistance in Indijca. Prijeli so še 8 Afganistancev v okolici Miličev.

Brežiški policisti so v sredo v Brezju pri Veliki Dolini prijeli državljana ZDA, ki je mejo prečkal izven mejnega prehoda. Pri sebi je imel samo vozniško dovoljenje, so pa ugotovili, da se ni prvič srečal s slovensko policijo. Napisali so mu plačilni nalog in ga napotili na
veleposlaništvo, da si uredi potovalne dokumente.

V noči iz srede na četrtek so v Dobovi prijeli 2 državljana Irana.

Krški policisti so v sredo dopoldne med Oštrcem in Mirčevim križem prijeli 18 državljanov Afganistana.

Postopki s tujci, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PU Ljubljana: V zadnjem dveh dneh prijeli 4 migrante

S Policijske uprave Ljubljana poročajo o 4 prijetih migrantih, in sicer so 1. septembra na območju Grosuplja izsledili in prijeli Maročana. Dan prej pa so na območju Cerknice in Ljubljane prijeli 3 migrante (državljane Pakistana in Maroka).

M. D.