Obravnavali 146 migrantov in pet tihotapcev

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v torek, 17. oktobra, obravnavali 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri organizaciji prevoza migrantov so ujeli še pet tihotapcev.

Na območju Posavja so obravnavali 92 tujcev, v Beli krajini pa 27. Še 27 so jih prijeli v osebnih avtomobilih petih tujcev.

Na območju Posavja so obravnavali 92 migrantov:

  • 40 državljanov Afganistana
  • 14 državljanov Pakistana
  • 12 državljanov Rusije
  •  8 državljanov Kitajske
  •  7 državljanov Indije
  •  6 državljanov Nepala
  •  2 državljana Maroka
  • po 1 državljana Senegala, Konga in Iraka.

Na območju občine Črnomelj (Vinica, Preloka, Miliči, Žuniči, Črnomelj) so obravnavali 23 tujcev, od tega 22 državljanov Maroka in državljana Alžirije.

Na območju Metlike (Rakovec) so obravnavali 4 državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Pri organizaciji prevozov ujeli pet tujcev

Nekaj pred 11. so policisti pri Dalnjih Njivah (občina Črnomelj) ustavili kombi znamke Mercedes hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 50-letni voznik iz Belgije v kombiju prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Na avtocestnem postajališču Zaloke so okoli 10. ure kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov iz Hrvaške in Črne Gore. 23-letni državljan Črne Gore je prevažal 5 državljanov Iraka, 27-letni državljan Srbije pa je prevažal 6 državljanov Iraka.

Nekaj pred 21. uro so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. 24-letni državljan Hrvaške in 17-letni državljan Hrvaške sta v vozilu prevažala 2 državljana Turčije.

Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

A. L.