Novomeški rokometaši se bodo za polfinale evropskega pokala pomerili z grškim Olympiakosom

Iz nedeljske tekme s Svobodo.

Rokometni klub Krka se bo v četrtfinalu evropskega pokala pomeril proti grškemu Olympiakosu, je določil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Novomeška zasedba je konec tedna v osmini finala po dveh tekmah zanesljivo izločila Slobodo iz Tuzle s skupnim izidom 48:41.

 

Krka je pred tem v evropskem pokalu ugnala estonski Viljandi (65:48) v drugem in Belgijski Vise (68:58) v tretjem krogu. V prvem je bila prosta.

Varovance Mirka Skoka zdaj za preboj v polfinale čaka Olympiakos. Ta je ekipo italijanskega Brixna v osmini finala izločil s skupnim izidom 66:48.

Prva tekma proti Grkom bo na sporedu 23. ali 24. marca, povratna pa teden dni kasneje. V kolikor bi se Novomeščani uvrstili v polfinale, bi v njem igrali proti boljšemu iz obračuna med Ferencvarosem in Tatranom iz Prešova. Para v spodnji polovici sta Steaua Bukarešta – Valur in Baia Mare – Bregenz.

Prvi polfinalni tekmi bosta 20. ali 21. aprila, povratni teden dni pozneje. Finalni tekmi bosta predvidoma 18. ali 19. maja ter 25. ali 26. maja.

A. V.