Novo mesto: Pripravljeni na večje število obolelih s covid-19

(vir: SB Novo mesto)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 30 covid bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku. Pri tem postopno prehajajo v t. i. prvo fazo načrta, kjer v bolnišnici covid pacientom dajejo na razpolago 30 postelj na običajnem covid oddelku, na covid intenzivi pa 12. 

To pomeni, da bodo bolnišnične kapacitete za obolele s covid-19 povečali, skupno na 42, pričakujejo torej povečano število obolelih in tudi več obolelih na intenzivni negi.

Za pomoč na oddelkih bodo poklicali specializante, saj so se zaradi t. i. lockdowna znašli pred izzivom, kako zapolniti vrzeli, ki so nastale zaradi varstva otrok.

“Virus ostaja z nami in z njim se bo treba naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas,” so še še zapisali in dodali, “da se bodo še naprej trudili po najboljših močeh, da bodo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve”.

M. D.