Nesreča: Trčila vlak in avtomobil

Regijski center za obveščanje je nekaj po 7. uri obvestil novomeški operativno-komunikacijski center o trčenju vlaka in osebnega avtomobila, na kraj so že poslali gasilce in reševalce.

Po prvih ugotovitvah je 30-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti iz Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam. Na prehod ceste čez železniško progo, ki je zavarovan z Andrejevim križem, je zapeljala ravno v trenutku, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak.

Prišlo je do trka, pri čemer je avtomobil odbilo v bližnji potok Jeseniščica, kjer je obviselo naslonjeno na železniški most. Reševalcem in policistom so pri delu morali pomagati tudi gasilci iz Sevnice in Trebnjega.

Reševalci so na kraju oskrbeli voznico osebnega avtomobila in jo odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Kakšne poškodbe ima, policiji še niso sporočili. V avtu je bila sama. Strojevodja, sprevodnika in potniki na vlaku se ob trku niso poškodovali.

Trebanjski policisti so opravili ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, kraj so si ogledali tudi inšpektorji Slovenskih železnic.

Okoli 11. ure so železniško garnituro začeli umikati proti železniški postaji Trebnje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.Foto: PU Novo mesto

C. R.