Ne samo z uspehi, pohvalijo se lahko tudi z dobrodelnostjo

S četrtkovega treninga z otroci in mladostniki.

V Novem mestu že od septembra 1996 deluje klub, kjer vadijo tajski boks, poimenovan Muay Thai Gym Scorpion Novo mesto, in v svojem delovanju beleži številne uspehe na državni in mednarodni ravni.

Klub se lahko pohvali s srebrno medaljo s svetovnega prvenstva v tajskem boksu (Franci Grajš) ter profesionalnimi lovorikami, kot sta naslov evropskega in medcelinskega prvaka, ki sta jih osvojila Gašper Cajner in Mirko Vorkapić.

Kljub stalnim težavam s prostori zaradi pomanjkanja podpore novomeškega političnega establišmenta, kot navajajo, in priznanih gospodarstvenikov je pred koncem lanskega leta klub končno dobil stalne prostore v centru Cubus na Cikavi v Novem mestu. V vodstvu navajajo, da jim to omogoča kvalitetnejšo pripravo tekmovalcev na tekmovalne izzive, hkrati pa ustvarja pogoje za kvalitetno delo tudi z ostalimi skupinami.

Tako se veščine tajskega boksa v ločenih terminih učijo otroci, ženske, veterani in rekreativci.

Po letošnjem zadnjem treningu z otroci in mladostniki

Nasmeh je lepo prejeti, še lepše ga je deliti!, pa je eno njihovih sporočil pred tokratnimi prazniki.

V četrtek so namreč v SCORPION GYMU, z otroci in mladostniki, opravili zadnji trening v letu 2017.

Letos so se odločili, da bodo dobrodelni in so najmlajše obdarili z #NASMEŠKOTKI.
Tako so podprli projekt Botrstvo, ki ga podpira Hofer, v nameri, da pričarajo čim več nasmehov na obraze otrok, ki živijo v socialni stiski. Celoten izkupiček od prodaje je namenjen otrokom.

C. R.