Na tradicionalnem festivalu v Stični okoli 4000 mladih

V cistercijanskem samostanu v Stični je v soboto potekalo tradicionalno srečanje mladine, ki se ga je udeležilo okoli 400 mladih. Te so med drugim zabavali Vlado Kreslin, Gal Gjurin in Primož Križaj, nagovorila sta jih predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Adnrej Saje ter priljubljeni grosupeljski župnik Martin Golob.

 

Po uvodnem programu je sledila maša, ki jo je daroval Saje, mlade pa je v pridigi nagovoril mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Največjega srečanja v občini Ivančna Gorica sta se udeležila tudi podžupan Tomaž Smole in direktorica ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica Maja Lampret.

Po maši in kosilu so sledile delavnice, mladi so se lahko pomerili v športnem turnirju v odbojki in nogometu, se ustavili na stojnicah in bogato obarvanem duhovnem programu. Za glasbo so na malem odru poskrbeli Vlado Kreslin, Gal Gjurin in Primož Križaj. Festivalsko dogajanje so zaključili z večernim koncertom Stična benda in plesalcev.

Glavna tema letošnjega festivala je bila identiteta. “V današnjem svetu so mladi obkroženi z mnogimi glasovi, ki jim govorijo, kdo in kakšni naj bi bili. Nekateri jim pravijo, da morajo sami določiti, kdo so in kako se identificirajo. S Stično mladih želimo mladim pomagati pri iskanju,” je na nedavni novinarski konferenci, na kateri so predstavili program festivala, povedal direktor Katoliške mladine Matevž Mehle.

A. V.