Ob koncu tedna 720 migrantov

Fotografija je simbolična (vir: arhiv)

Policisti novomeške policijske uprave so od petka do danes zjutraj, med 15.  in 18. septembrom obravnavali 720 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Obravnavali so tudi 4 tihotapce, prevoznike migrantov.

Kar 690 so jih obravnavali na območju Brežic, 9 v Metliki in 3 v Žuničih. Še 18 so jih prijeli pri prevoznikih.

V Posavju so tujce obravnavali v krajih Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas.

Največ se jih je izreklo za državljana Maroka, Afganistana, Pakistana, Indije in Bangladeša.

Dodatno so v petek v Obrežju ustavili avtomobil znamke Mercedes, bosanskih registrskih oznak, v katerem je 24-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža 4 državljane Turčije.

Prav tako na Obrežju so kontrolirali 48-letnega državljana Srbije, ki je v osebnem avtomobilu Peugeot prevažal 5 državljanov Turčije.

V nedeljo so na Čatežu ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW tiguan nemških registrskih oznak. 40-letni državljan Turčije z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji je v vozilu prevažal 3 državljane Turčije.

V nedeljo so so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW T cross, v katerem je 38-letni državljan Romunije prevažal 6 državljanov Turčije.

Prevoznikom so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo. Dejstvo pa je, da so jih z avtobusi odpeljali v prvi azilni dom, saj slovenska vlada ne dovoli, da bi jih policisti vrnili na Hrvaško, od koder so prišli v Slovenijo.

A. L.