Mikrobiolog Pretnar: “Na dušo je popihal tistim 60, 70 tisočim, ki so stavkali, kolesarili in govorili raznorazne neumnosti”

Dr. Gorazd Pretnar

“To je katastrofa. Mi v prvi vrsti govorimo o doktorju znanosti. To niti ni bil zdrs. Na takšen način vstopa v neko drugo znanstveno vejo, z vsemi znaki psevdoznanosti. To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil.

Če misli tako voditi državo naprej, na tak potrčevski način, potem gremo v katastrofo velikih razsežnosti. To ni več moj predsednik. On je zame izgubil vso kredibilnost.”

Tako je izjavo, v kateri je slovenski premier Robert Golob, sicer doktor znanosti s področja elektrotehnike, govoril o soncu in slani vodi kot naravnih zdravilih proti covid-19, za portal Siol.net komentiral doktor mikrobiologije dr. Gorazd Pretnar.

“Naj počne, kar ve in zna, ampak v tako razgretem času pandemije novih variant ponuditi sonce, morje in slano vodo kot zdravilo? Na dušo je popihal tistim 60, 70 tisočim, ki so stavkali, kolesarili in govorili raznorazne neumnosti. Tudi on tako misli, in to se čuti v medijih, čeprav so stvari bistveno bolj zapletene.”