Migrant posilil 78-letno ženico

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

V soboto, 27. maja, popoldne je po neuradnih informacijah 17-letni migrant med izhodom iz Azilnega doma v Logatcu posilil 78-letno ženico. Slednjo je napadel, ko je pred hišo obešala perilo, nato pa jo brutalno posilil. Naslednjo žrtev je rešilo kričanje. Policija je dogodek potrdila.

 

Kot poročajo Slovenske novice, se je migrant v kraj na območju Cerknice pripeljal z vlakom. Odprl je nezaklenjeno železno ograjo hiše, kjer živi 78-letna ženica, ki je pred hišo obešala perilo. Zgrabil jo je za vrat in po angleško zahteval denar. Nato jo je zvlekel v hišo, kjer živi sama, ji odvzel mobilni telefon, nato pa jo brutalno posilil. Ko je odšel, je okrvavljeni žrtvi uspelo priklicati pomoč. Na smrt prestrašeno, ranjeno in v hudih bolečinah so jo oskrbeli zdravniki.

Po poročanju časopisa, je nato migrant stekel čez cesto – v stanovanje nove žrtve. Vstopil je skozi odklenjena vrata in se skril v stranišče. Medtem je 69-letnica, ki prav tako živi sama, belila stene v stanovanju. Ko je odprla vrata stranišča, bi jo skoraj kap, je zaupala časopisu. Začela je kričati, česar pa se je migrant ustrašil in pobegnil.

Storilec ni prišel daleč. Policija ga je po poročanju časopisa ujela med begom le nekaj sto metrov od kraja zločina. Na policiji so dogajanje potrdili.

A. V.