Klimatske naprave? Takole se lotite nakupa!

Klimatske naprave Petrol.

Še pred poletno sezono poskrbite za hlajenje doma. Pa naj gre za vgradnjo klimatske naprave z montažo ali pa hlad, ki vam ga omogoča klima brez zunanje enote, prenosna klima torej, ki jo boste postavili v prostor, kjer vam je takrat najbolj vroče.

Koliko bom plačal za nakup klimatske naprave?

Odgovor ni enoznačen. Odvisen je namreč od tega, kako dobro se zavedate reka, da brez denarja ni muzike. Velja namreč tudi pri nakupu klimatske naprave, saj bodo cenejše klimatske naprave kaj hitro manj učinkovite. To pomeni, da bodo porabile več energije za svoje delovanje in slabše hladile vaš prostor, vse skupaj pa se lahko pošteno pozna na denarnici.

Vsekakor se vam začetna investicija več kot splača, saj bodo kakovostne klimatske naprave zagotavljale konstantno temperaturno udobje bivanja, odlikuje pa jih še preprosto upravljanje in vzdrževanje.

Naj bo moja klima brez montaže?

Razmišljate o tem, da bi bila za vas morda najbolj pametna prenosna klima? Tudi ta je lahko dobra rešitev poleti. Prenosna klima – torej klima brez zunanje enote – je v primerjavi z montažno res energijsko manj učinkovita in tudi glasnejša, a bo odlična izbira za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev zgolj klima brez zunanje enote.

Namestitev je preprosta, saj morate poskrbeti zgolj za odvajanje toplega zraka iz prostora – lahko skozi cev prek odprtega okna, skozi rešetke v zidu ali skozi druge odprtine.

Kdaj je pravi nakup klimatske naprave z montažo?

Takrat, ko vam prostor, ki ga želite hladiti, omogoča namestitev tako notranje kot zunanje enote klime.

Klimatske naprave z montažo bodo za namestitev zunanje enote potrebovale primerne nosilce, z dovolj prostora za nemoteno kroženje zraka. Notranjo enoto klimatske naprave postavite v prostor, ki ga želite hladiti in ji zagotovite neoviran pretok zraka. Ozek hodnik, prostor za zaveso ali nad omaro tako ne bo prava odločitev. Za piko na i pa vgradnjo klimatske naprave z montažo prepustite strokovnjakom, saj boste tako lahko prepričani v najboljšo in najbolj optimalno namestitev vaše nove klimatske naprave.

Klimatske naprave za hlajenje
Klimatske naprave za delovno mesto