Janša: Izvršilni odbor ni sprejel nobene odločitve, ugotovil je le dejansko stanje

Janez Janša, predsednik SDS

Poslanec Anže Logar se je odzval na sporočilo SDS po včerajšnjem izvršilnem odboru stranke. Zapisal je, da “obžaluje odločitev izvršilnega odbora stranke, ki ji pripada že več kot 23 let”. “Mislim, da je prekomerna in nesorazmerna,” je zapisal in poudaril, da “glede svojega političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel prav nobene odločitve”.

Na to se je odzval Janez Janša in zapisal, da “Izvršilni odbor stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Praktično soglasno je le ugotovil dejansko stanje”.

Predsednik SDS je nadaljeval: “Če poslanec Anže Logar ne bo ustanovil nove stranke v roku 1 leta in nas o tem “pravočasno” obvestil, kot je napovedal včeraj, potem ni nobenega problema.

Do konca mandata bo spoštoval voljo volivcev, ki so ga na listi SDS izvolili, delali bomo skupaj, sile se ne bodo drobile in vsi bomo veseli. Če pa se bo to kljub vsemu zgodilo, se spodnje sporočilo ne bo dobro postaralo oziroma se bo izkazalo, da gre zgolj za zavajanje javnosti. Prav tako ne vidimo nobenega problema v društvu Platforma sodelovanja in upamo, da se bodo tam, če gre res za tako močno privlačnost preko političnih polov, poleg dveh poslancev Poslanske skupine SDS končno znašli tudi poslanci ostalih strank. Dokler pa temu ni tako, lahko razprave, kot jih organizira Platforma, mirno organizira katerikoli poslanec znotraj delovanja delovnih teles Državnega zbora, v okviru poslanskih večerov, javnih tribun in okroglih miz, ki praktično vsakodnevno potekajo povsod po Sloveniji in ne le v Ljubljani.”

Sporočilo SDS in odziv Anžeta Logarja:

 

Vir: X

A. L.