Janša: “Če boste koga kaznovali, bo prihodnja vlada globe vrnila!”

Občinski sveti občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi so včeraj na skupni izredni seji odločno zavrnili namero vlade, da v Središču ob Dravi postavi azilni dom. Prebivalci pa so svoje nestrinjanje glasno izražali zunaj in vladi dali jasno vedeti, da azilnega doma v Središču ne bo.

 

Trije občinski sveti so soglasno sprejeli sklep, v katerem pozivajo vlado, naj sprejme spremembo zakonodaje, da je za vzpostavitev azilnega doma na območju občin obvezno soglasje občine ali posvetovalni referendum. Sklenili so, da bodo začeli zbirati podpise občanov pod peticijo proti postavitvi azilnega doma. Cilj peticije je, da vlada svoj sklep v celoti prekliče in ponovno preuči druge možnosti in lokacije postavitve doma.

Celotno sejo je zunaj pred kulturnim domom, kjer je potekala, spremljalo okrog 400 prebivalcev. Neposredno so jo prenašali in projicirali na veliko platno pred kulturni dom, kjer so dali jasno vedeti, da obljubam vlade, da gre za začasno rešitev, ne verjamejo. Med protestom so tudi ovirali promet.

“Tu azilni dom ne bo stal, ker smo krajani Središča ob Dravi že vsi na nogah, razen prek naših trupel. Mi smo proti, mi tega ne bomo imeli tukaj,” je dejal eden izmed krajanov.

Predsednik SDS Janez Janša in eden od kandidatov za vodenje morebitne nove vlade je medtem sporočil, da bo prihodnja vlada vsem, ki jih bodo morebiti kaznovali, globe vrnila. “Vi ste jih vabili, @vladaRS!! Se spomnite izjave PV Goloba, da je treba ilegalne migrante narediti za legalne? Sedaj pa bi breme naprtili nič krivim ljudem, ne da bi jih prej vprašali?! Niti slučajno! Podpiramo protest. Če boste koga kaznovali, bo prihodnja vlada globe vrnila!” je na družbenem profilu X zapisal Janša.

A. V.